We wtorek 20 lutego w siedzibie stowarzyszenia Przynieś, Wynieś, Porozmawiaj ratownicy Foodsharing Warszawa przeprowadzili warsztaty „Nie marnuj, dziel się jedzeniem„.
Wśród poruszanych tematów były m.in.:
- Jak kupować, żeby nie marnować ,- o strategiach mądrych zakupów,
- Jak przetworzyć, żeby wykorzystać – o sprytnych sposobach wykorzystania resztek żywności,
- Dużo mam, nie zjem sam – o tym, co zrobić z nadmiarową żywnością, aby była dobrze wykorzystana.
Podczas spotkania ratownicy Foodsharing Warszawa zaprosili uczestników na kolację – oczywiście przygotowaną z uratowanego jedzenia!
Co było w menu?
- sałatki, warzywa i owoce prosto ze znanych sieci sklepów spożywczych;
- kanapki, wrapy i pizza – do wyboru wege i mięsne, z popularnych kawiarni;
- chleb i bułki z najlepszych warszawskich piekarń.
Wszystko to zostało wykorzystane dzięki świadomości współpracujących z Foodsharing Warszawa właścicieli, managerów i pracowników sklepów i punktów gastronomicznych!
Dziękujemy!
Chętnie zorganizujemy kolejne podobne warsztaty – napisz do nas: media@foodsharing.pl
Chcesz ratować żywność – jako wolontariusz lub darczyńca? Napisz do nas na warszawa@foodsharing.pl













